Su šventėmis!

2011 m. gruodžio 22 d.
Naujų brandžių ir veržlių idėjų, kūrybiškų sumanymų ir sėkmingo bendradarbiavimo Naujaisiais Metais!

Pakeista žemės reformos žemėtvarkos projektų kaimo vietovėje rengimo metodika

2011 m. gruodžio 21 d.
2011 metų gruodžio 16 dieną Žemės ūkio ministras K. Starkevičius patvirtino įsakymą Nr. 3D-928 dėl Lietuvos Respublikos žemės ir miškų ūkio ministerijos 1998 m. balandžio 23 d. įsakymo Nr. 207 ,,Dėl žemės reformos žemėtvarkos projektų kaimo vietovėje rengimo metodikos patvirtinimo“ ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2008 m. rugpjūčio 7 d. įsakymo Nr. 3D-438 „Dėl žemės ir miškų ūkio ministerijos 1998 m. balandžio 23 d. įsakymo Nr. 207 „Dėl žemės reformos žemėtvarkos projektų kaimo vietovėje rengimo metodikos patvirtinimo“ pakeitimo“ pakeitimo.

Netekome ilgamečio LMA nario Rimo Rimkaičio (2)

2011 m. gruodžio 17 d.
Su giliu liūdesiu pranešame, kad gruodžio 16 d. mirė ilgametis Lietuvos matininkų asociacijos narys Rimas Rimkaitis.

LR žemės ūkio ministro įsakymu pakeista visuomeninė taryba (1)

2011 m. gruodžio 7 d.
2011 m.gruodžio 7 d. LR žemės ūkio ministras patvirtino 2011 m. rugpjūčio 4 d. įsakymo Nr. 3D-607 „Dėl visuomeninės tarybos geodezijos, nekilnojamojo turto kadastro ir žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimo veiklos sritis reglamentuojančių teisės aktų tobulinimo galimybėms nagrinėti sudarymo“ pakeitimą.

Kvalifikacijos kėlimo kursai matininkams ir geodezininkams (5)

2011 m. lapkričio 25 d.
Informuojame, kad šių metų gruodžio 7-12 dienomis Lietuvos matininkų asociacija organizuoja kvalifikacijos kėlimo kursus matininkams ir geodezininkams.

EuroGeographics komandą papildys Saulius Urbanas

2011 m. lapkričio 19 d.
Nuo gruodžio mėnesio dr. Saulius Urbanas pradės dirbti Europos Nacionalinių kartografavimo ir nekilnojamojo turto kadastro asociacijoje EuroGeographics.

Žurnalo „GEO Informatics“ prenumerata

2011 m. lapkričio 14 d.
Žurnalas „GEO Informatics“ dovanoja 2 metų prenumeratą CLGE nariams.

Studentai kviečiami dalyvauti tarptautiniame konkurse

2011 m. lapkričio 12 d.
Visus geodezijos, kadastro, žemėtvarkos ar kartografijos studentus kviečiame dalyvauti Europos matininkų tarybos (CLGE) organizuojamame konkurse 2011/2012 mokslo metams.

LMA tarybos narių susitikimas su NŽT vadovais (4)

2011 m. lapkričio 9 d.
2011 m. lapkričio 8 d. LMA prezidentė, tarybos pirmininkė B. Nenortaitė, viceprezidentas V.Sankalas, tarybos nariai: dr. Ž.Stankevičius, A.Tamošiūnas susitiko su Nacionalinės žemės tarnybos prie ŽŪM direktoriumi V.Lopiniu, Geodezijos ir kartografijos departamento direktoriumi dr. S.Urbanu, Geodezijos ir nekilnojamojo turto kadastro skyriaus vedėju T.Laduku.

Pakeisti Nekilnojamojo turto kadastro nuostatai

2011 m. spalio 20 d.
2011 m. spalio 12 dieną Lietuvos Respublikos Vyriausybė patvirtino atnaujintus Lietuvos Respublikos Nekilnojamojo turto kadastro nuostatus.

Naujiena skyrelyje "Straipsniai"

2011 m. spalio 20 d.
Lietuvos matininkų asociacijos svetainės skyrelis "Straipsniai" papildytas straipsniu apie Leica SmartNet LT GNSS referencinį tinklą.

Naujiena Dokumentų skyrelyje

2011 m. rugsėjo 30 d.
Lietuvos matininkų asociacijos svetainės Dokumentų skyrelis papildytas Žemės ūkio ministro 2011-07-14 įsakymu Nr. 3D-570 "Dėl valstybinių geodezijos ir kartografijos darbų, valstybinių georeferencinių erdvinių duomenų rinkinių valstybinės priežiūros ir kokybės kontrolės tvarkos aprašo patvirtinimo".

Europos matininkų tarybos (CLGE) generalinė asamblėja Taline 2012 m. rugsėjo 16-17 d. (4)

2011 m. rugsėjo 25 d.
Š.m. rugsėjo 16-18 dienomis Taline vyko Europos matininkų tarybos (CLGE) 2-ji 2011 m. generalinė asamblėja (visuotinis susirinkimas), kurioje apsvarstyti keletas svarbių visai Europai klausimų. Asamblėjoje dalyvavo 30 šalių iš 34 šalių narių, iš viso 65 delegatai ir 5 kviestiniai pranešėjai.

MS'2011 rungčių nugalėtojai

2011 m. rugpjūčio 17 d.
Sveikiname visus MS'2011 metu vykusių rungčių dalyvius ir nugalėtojus.

LMA padėka MS'2011 dalyviams (6)

2011 m. rugpjūčio 17 d.
Lietuvos matininkų asociacija reiškia nuoširdžią padėką jubiliejinio matininkų sąskrydžio MS'2011 dalyviams.

Europos matininkų elgesio kodeksas

2011 m. rugpjūčio 17 d.
Kviečiame susipažinti su Lietuvos matininkų asociacijos svetainėje publikuojamu Europos matininkų elgesio kodeksu ir išreiškitę nuomonę dėl jo integravimo į Lietuvos teisyną, reglamentuojantį matininkų veiklą.

ŽŪM patvirtino visuomeninę tarybą (9)

2011 m. rugpjūčio 10 d.
2011 m. rugpjūčio 4 dieną Žemės ūkio ministro įsakymu sudaryta visuomeninė tarybą geodezijos, nekilnojamojo turto kadastro ir žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimo veiklos sritis reglamentuojančių teisės aktų tobulinimo galimybėms nagrinėti.

NŽT atsakymas dėl LMA siūlymų (11)

2011 m. rugpjūčio 2 d.
Šių metų liepos 29 dieną Lietuvos matininkų asociacija sulaukė atsakymo iš Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos dėl anksčiau siųstų LMA pastabų ir siūlymų susijusių su geodezininkų ir matininkų kvalifikacinio egzaminavimo.

Lietuvos matininkų sąskrydžio MS'2011 programa (4)

2011 m. liepos 27 d.
Kviečiame visus susipažinti su šį paskutinį liepos savaitgalį įvyksiančio Lietuvos matininkų sąskrydžio MS'2011 programa.

LMA išplatino viešą pareiškimą dėl NŽT ir jos buvusio vadovo Kazio Maksvyčio

2011 m. liepos 19 d.
Lietuvos matininkų asociacija kartu su Lietuvos hidrotechnikos ir žemėtvarkos inžinierių sąjunga išplatino viešą pareiškimą dėl NŽT ir jos buvusio vadovo Kazio Maksvyčio.

Jubiliejinis Lietuvos matininkų sąskrydis paskutinį liepos savaitgalį

2011 m. liepos 12 d.
Šių metų paskutinį liepos savaitgalį kviečiame visus dalyvauti 10-jame Lietuvos matininkų sąskrydyje ir baidarių regatoje! Kviečiame visus registruotis iki liepos 27 dienos.

Papildomos studijos kolegijų absolventams (5)

2011 m. birželio 30 d.
Nuo šių metų rugsėjo 1 dienos VGTU Aplinkos inžinerijos fakulteto Geodezijos ir kadastro katedra organizuoja papildomas studijas kolegijų absolventams.

Patvirtintas įsakymas dėl darbo grupės sudarymo

2011 m. birželio 21 d.
Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos direktorius Kazys Maksvytis patvirtino įsakymą "Dėl darbo grupės matininkų, geodezininkų ir žemėtvarkos planavimo dokumentų rengėjų kvalifikacijos vertinimo proceso tobulinimo galimybė nagrinėti sudarymo".

LMA raštas dėl matininkų kvalifikacinius pažymėjimus turinčių asmenų kvalifikacinio egzaminavimo (6)

2011 m. birželio 17 d.
2011 metų gegužės 31 dieną LMA išsiuntė raštą Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos direktoriui K. Maksvyčiui dėl matininkų kvalifikacinius pažymėjimus turinčių asmenų kvalifikacinio egzaminavimo.

LMA Tarybos posėdis

2011 m. birželio 17 d.
2011 metų gegužės 28 dieną įvyko pirmasis naujai išrinktos 2011-2013 m. kadencijos LMA Tarybos posėdis.

Jubiliejinis Lietuvos matininkų sąskrydis (1)

2011 m. birželio 1 d.
Paskutinį liepos mėnesio savaitgalį įvyks 10-tasis Lietuvos matininkų sąskrydis.

Matininko ir geodezininko egzaminus išlaikė 83-metis p. Algimantas Sruogis (9)

2011 m. gegužės 27 d.
2011 m gegužės 23 d. LMA organizuotuose kursuose matininkams ir geodezininkams, egzaminus išlaikė ir labai garbingo amžiaus A. Sruogio matininko biuro iš Panevėžio matininkas p. Algimantas Sruogis.

Informacija siekiantiems įsigyti geodezininko ir matininko kvalifikacijos pažymėjimą (2)

2011 m. gegužės 27 d.
Įgyti trūkstamus kreditus geodezininko ir matininko kvalifikacijos pažymėjimui gauti asmenims, turintiems šioje srityje gamybinę patirtį, galima Kauno kolegijoje.

Naujiena svetainės skiltyje "Straipsniai"

2011 m. gegužės 23 d.
Lietuvos matininkų asociacijos svetainės skiltyje "Straipsniai" patalpintas Ikars Kubliņš straipsnis apie GPNS baznių stočių tinklus Baltijos šalyse.

Konferencijos LMA'2011 apžvalga

2011 m. gegužės 14 d.
2011 metų gegužės 6 dieną Druskininkuose įvyko Lietuvos matininkų asociacijos visuotinis matininkų susirinkimas ir metinė konferenciją LMA’2011.

Palaimintų šventų Velykų!

2011 m. balandžio 22 d.
Atgimusi gamta dovanoja pačią gražiausią pavasario šventę – šventas Velykas. Šviesos Jūsų namams, skaidrumo Jūsų mintims, gėrio ir grožio Jūsų darbams!

Organizuojami kvalifikacijos kėlimo kursai (atnaujinta 2011-04-04) (29)

2011 m. kovo 17 d.
Lietuvos matininkų asociacija kviečia į organizuojamus geodezininkų ir matininkų kvalifikacijos kėlimo kursus. VELYKINĖ NUOLAIDA - 5 proc. (susirinkus į vieną srautą daugiau kaip 60 kursų dalyvių)

Patvirtinta matininkų kvalifikacijos kursų programa

2011 m. kovo 15 d.
Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos direktoriaus įsakymu patvirtinta matininkų kvalifikacijos kursų programa.

LMA kreipėsi į NŽT direktorių dėl patvirtintų egzamino klausimų geodezininkams ir matininkams (1)

2011 m. kovo 10 d.
Šių metų kovo 8 dieną Lietuvos matininkų asociacija raštu kreipėsi į NŽT direktorių K. Maksvytį dėl jo 2011-03-07 įsakymais Nr. 1P-(1.3)-39 ir Nr. 1P-(1.3)-40 patvirtintų egzaminų klausimų geodezininkams ir matininkams.

LMA atstovai dalyvavo Baltijos matininkų forume Estijoje

2011 m. kovo 10 d.
Antrasis Baltijos matininkų forumas (BMF) šiais metais vyko Estijoje, Parnu mieste. Forumas sukvietė Estijos, Latvijos ir Lietuvos giminingų asociacijų atstovus pasikeisti patirtimi ir nūdienos aktualijomis. BMF vyko kovo 3 d. Pirmasis BMF vyko 2009 metais lapkričio mėn. Rygoje.

Atnaujinta informacija apie kursus

2011 m. kovo 9 d.
Lietuvos matininkų asociacijos svetainėje atnaujinta informacija apie kursus matininkams ir geodezininkams.

Patvirtinti geodezininkų ir matininkų profesinių žinių patikrinimo egzaminų klausimų sarąšai (8)

2011 m. kovo 7 d.
Nacionalinė žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos patvirtino sąrašus klausimų, skirtų geodezininkų ir matininkų profesinių žinių patikrinimui.

Nacionalinė žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos informuoja, kad pakeistos matininko pažymėjimų taisyklės (8)

2011 m. vasario 23 d.
2011 m. vasario 23 dieną Vyriausybė pritarė nutarimo „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. lapkričio 19 d. nutarimo Nr. 1805 „Dėl Geodezinių, topografinių ir kartografinių darbų licencijavimo taisyklių bei Matininkų ir matininkų ekspertų kvalifikacijos pažymėjimų išdavimo, galiojimo sustabdymo, panaikinimo ir apskaitos taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo“ projektui.

Europos Komisija prašo matininkų patarimo (5)

2011 m. vasario 21 d.
Europos Komisija prašo matininkų patarimo apie EGNOS naudojimą geodezinių matavimų ir kartografijos srityse Europoje.

Mirė pirmasis LMA prezidentas doc. dr. Vytautas Tulevičius

2011 m. vasario 15 d.
2011 m. vasario 11 d. mirė pirmasis Lietuvos matininkų asociacijos prezidentas doc. dr. Vytautas Tulevičius. Atsisveikinimas su velioniu vyks 2011 m. vasario 17 d. nuo 9 val. laidotuvių namuose P.Paco g. 4 (už šv. Petro ir Povilo bažnyčios) Palaikai išnešami vasario 17 d. 14 val. Laidotuvės Antakalnio kapinėse. Visa Lietuvos matininkų asociacijos bendruomenė skaudžios netekties ir liūdesio valandą, nuoširdžiai užjaučia Velionio šeimą ir artimuosius.

Paskelbta nauja apklausa

2011 m. vasario 4 d.
Kviečiame visus aktyviai dalyvauti Lietuvos matininkų asociacijos svetainės puslapyje paskelbtoje naujoje apklausoje dėl LMA metinės konferencijos.

Pakeistas nutarimas dėl žemės naudojimo paskirties (1)

2011 m. sausio 13 d.
Sausio 12 d. LR Vyriausybė pakeitė nutarimą nr. 1073 „Dėl pagrindinės tikslinės žemės naudojimo paskirties nustatymo ir prašymų leisti pakeisti pagrindinę tikslinę žemės naudojimo paskirtį padavimo, nagrinėjimo ir sprendimo priėmimo taisyklių patvirtinimo“.