Pakeistas nutarimas dėl žemės naudojimo paskirties

2011 m. sausio 13 d.

Sausio 12 d. LR Vyriausybė pakeitė nutarimą nr. 1073 „Dėl pagrindinės tikslinės žemės naudojimo paskirties nustatymo ir prašymų leisti pakeisti pagrindinę tikslinę žemės naudojimo paskirtį padavimo, nagrinėjimo ir sprendimo priėmimo taisyklių patvirtinimo“.

Nutarime siekiama supaprastinti pagrindinės žemės naudojimo paskirties pakeitimą numatant, kad sprendimą pakeisti pagrindinę žemės naudojimo paskirtį kartu su sprendimu patvirtinti detalųjį arba specialųjį teritorijos planavimo dokumentą priima detalųjį arba specialųjį teritorijų planavimo dokumentą tvirtinanti institucija, t. y. savivaldybės taryba ar jos įgaliotas savivaldybės administracijos direktorius arba Nacionalinės žemės tarnybos vadovas arba jo įgaliotas teritorinio padalinio vadovas. Sprendimą keisti pagrindinę žemės naudojimo paskirtį žemės sklypų, suprojektuotų iki 2010 m. birželio 30 d. patvirtintuose teritorijų planavimo dokumentuose, kuriuose numatyta pakeisti pagrindinę žemės naudojimo paskirtį, tačiau sprendimas iki šio nutarimo įsigaliojimo nepriimtas, priima institucija, kuri patvirtino teritorijų planavimo dokumentą, o tuo atveju, kai teritorijų planavimo dokumentą patvirtino apskrities viršininkas, sprendimą priima Nacionalinės žemės tarnybos vadovas arba jo įgaliotas teritorinio padalinio vadovas.

Pakeitus žemės sklypui pagrindinę žemės naudojimo paskirtį, būdą, pobūdį Nacionalinės žemės tarnybos teritorinis padalinio vadovas arba savivaldybės administracijos direktorius perskaičiuojama žemės sklypo vertę pagal Vyriausybės 1999 m. vasario 24 d. nutarimą Nr. 205 ir vidutinę rinkos vertę pagal Žemės verčių žemėlapių sudarymo taisykles, patvirtintas žemės ūkio ministro 2002 m. gruodžio 23 d. įsakymu Nr. 515.

Paruošta pagal Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos teikiamą informaciją.

James Thach 2011 m. vasario 11 d. 09:29:43
Hello I am interested in your property.What is the last selling price?