Paskelbta nauja apklausa

2010 m. gruodžio 3 d.

Lietuvos matininkų asociacijos svetainės puslapyje paskelbėme naują apklausą.

Būtume dėkingi, jei įvertintumėte dabartinį kadastro bylų derinimo žemėtvarkos skyriuose procesą po funkcijų perdavimo Nacionalinei žemės tarnybai prie Žemės ūkio ministerijos.

matininke 2010 m. gruodžio 20 d. 13:52:35
Užtat žemėtvarkos skirsto - nederina bylų
2010 m. gruodžio 20 d. 13:15:17
negi jus skirstot sodo sklypus i naudmenas
nesvarbu 2010 m. gruodžio 8 d. 13:46:38
I gera puse nelabai kas pasikeite. Mieste bylu derinimas gal ir pagreitejo, bet rajone taip pat vilkinama, o poto atmeta del sh.... kokiu nors (Kaip pvz. del naudmenu, nes jei sode parasei tik kiemas, tai jau b*** nes turi buti ir darzas :). Arba del kiekvieno sh... rasyk aiskinamaji rasta, atrodo kad jie nesugeba savo galva mastyti. Kompetencijos stoka akivaizdi.
matininke 2010 m. gruodžio 8 d. 11:39:52
Jau pusė metų kai pasikeitė žemės administravimo sistema, bet rajonuose mažai kas pasikeitė - toliau esame vaikomi, o jei neduok dieve sodo sklypo plane parodei daržą, tai bylos derinimas ir sustoja, nes reikalingas įsakymas. Įdomu, ką darysim, kai žmogus kitoje sklypo vietoje susikas daržą? Valdininkai vers atlikti naujus geodezinius matavimus. Mums, matininkams, tai visai patiktų, visada turėtume darbo. Bet tai nesąžininga žmonių atžvilgiu - pagal įstatymus tokie "fintikai" nenustatyti ir kvepia savivale. Aišku, "daržų naudmenų ieškojimas" sodo ar namų valdos sklypuose labai patogus dalykas Vilniaus ir Kauno žemėtvarkoms, nes šiuo pagrindu iššlavė per tris metus kauptą ir tris metus netikrintą bylų krūvą. Man gėda prieš klientus dėl tokio prasto valdininkų darbo.
Andrius 2010 m. gruodžio 8 d. 10:11:01
Prieš ,,reformą“ Kauno rajono žemėtvarkoje dirbo toksai pilietis Gečas...Po ,,reformos“ šis pilietis su savo ,,kompetencija“ perėjo dirbti į Kauno miesto žemėtvarkos skyrių. Taigi į galva lenda viena laki frazė iš žinomo animacinio filmuko ,,Drakonas mirė, tegyvuoja drakonas“. Stiprybės ir kantrybės visiems matininkams dirbantiems Kauno mieste.
Tadas 2010 m. gruodžio 3 d. 17:00:04
Labai dielių pasikeitimų nepastebėta, bylos tikrinimas po pridavimo užtrunka apie 1-2 mėnėsius, nors ir apskirties administracijos neliko, bet terminas kaip pastebėjome nesutrumpėjo. Nebeliko bylų registracijos sistemos, prie kurios pripratome ir galėjome sekti bylų eigą. Biurokratinis mechanizmas nesumažėjo.