Patvirtinti geodezininkų ir matininkų profesinių žinių patikrinimo egzaminų klausimų sarąšai

2011 m. kovo 7 d.

Nacionalinė žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos patvirtino geodezininkų ir matininkų profesinių žinių patikrinimo egzaminų klausimų sarąšus.

Skaitykite plačiau >>

2011 m. kovo 14 d. 08:20:54
Galingas žemės drebėjimas, penktadienį sukrėtęs Japonijos šiaurės rytų pakrantę, Japonijos salą patraukė 2,5 metro Ramiojo vandenyno link bei pakreipė žemės ašį. Rezultatus pateikė Kennethas Hudnutas, JAV geologijos ir geofizikos tarnyba (USGS) darbuotojas. „Vienos GPS kontrolinės stoties vieta pakito 8 pėdomis. Remdamiesi Geoerdvines informacijos tarnybos Japonijoje parodymais galime teigti, kad pakito Ramiojo vandenyno žemėlapis. Pasislinkusios žemės plutos masės sukūrė naują masės pusiausvyrą tarp žemynų, tad preliminariai galime teigti, kad pakito ir žemės ašis“. Nacionalinis Italijos Goefizikos ir vulkanologijos institutas ištyrė, kad po griausmingo žemės drebėjimo žemės ašis pakrypo beveik dešimčia centimetrų. Žemės ašis yra tiesiogiai susijusi su jos magnetiniu lauku, kuris turi įtakos visam klimatui ir jo pokyčiams. Taigi pakrypusi ašis keičia saulės apšviečiamą regioną ir tai gali turėti nežymios įtakos regionų temperatūros pokyčiams ir augalijai.
Jolanta ÄŒesnauskienÄ— 2011 m. kovo 10 d. 11:48:27
Lietuvos matininkų asociacijai užkliuvo visi besikertantys su Geodezijos ir kartografijos bei Nekilnojamojo turto kadastro įstatymais, interesų konfliktu bei etika susiję dalykai, įvardinti NŽT 2011-03-07 patvirtintuose egzaminų klausimynuose. Lietuvos matininkų asociacija dėl šių dalykų jau ėmėsi atitinkamų priemonių. Sekite mūsų svetainės naujienas, kolegos.
Dainius 2011 m. kovo 10 d. 10:52:31
Noriu paklausti ar neužkiuvo konkrečių produktų pavadinimų vardinimas klausimyne? Atrodo kaip kokia reklama, labai gaila.
Jolanta ÄŒesnauskienÄ— 2011 m. kovo 10 d. 09:22:29
Lietuvos matininkų asociacijai ši vieta irgi užkliuvo. Todėl kreipėsi raštu į klausimyno sudarytojus ir tvirtintojus.
2011 m. kovo 9 d. 22:39:31
O kodėl geodezininko pažymėjimui gauti, egzaminą reikia laikyti iš žemėtvarkos, nekilnojamojo turto kadastro klausimų? Aš turiu matininko licenziją, jau laikiau egzaminą iš šių klausimų ?
Jolanta ÄŒesnauskienÄ— 2011 m. kovo 9 d. 20:37:05
Išankstinė registracija jau vyksta. Informuojame, kad įvertinus laiką, reikalingą pasiruošti kvalifikaciniam egzaminui, kvalifikacijos kėlimo kursai tiek matininkams, tiek geodezininkams bus organizuojami artimiausiu metu. Šiuo metu vyksta intensyvus programų derinimas, todėl jau artimiausiu metu paskelbsime apie visų kursų planuojamą laiką, vietą ir kainą. Siekiant kokybės, vietų skaičius viename kursų sraute ribotas. Kviečiame nedelsiant užsiregistruoti el. paštu išankstinei registracijai, nurodant: 1.kursanto vardas, pavardė; 2.įmonė, kurioje dirba kursantas; 3.kursanto adresas, telefonas, el. paštas; 4.pageidaujami kursai: geodezininkų, matininkų, abu; 5.pageidaujamos temos, kurių nėra rekomenduojamų temų sąraše 6.kas mokės už kursus. Kadangi mokymo programa gali būti platesnė nei minimali, lauksime Jūsų pasiūlymų dėl kursų programų turinio. Kol kas LMA planuojamos tokios kursų datos: 1. nuo kovo 27, 7 dienų bendri kursai 2. nuo balandžio 4, 7 dienų bendri kursai 3. nuo balandžio 16, 7 dienų bendri kursai
Simonas 2011 m. kovo 9 d. 13:17:29
Laukiam nesulaukiam išankstinės registracijos