Savavališkų statybų įteisinimas

2010 m. lapkričio 2 d.

2010 m. spalio 1 d., įsigaliojus Statybos įstatymo pakeitimams, atsirado galimybė įteisinti savavališkas statybas. Tačiau savavališkas statybas galima įteisinti tik tuo atveju, jei savavališkai pastatytas statinys apskritai gali būti toje vietoje pagal galiojančius teisės aktus, t. y. kai tokia statyba neprieštarauja galiojantiems teritorijų planavimo dokumentams ir imperatyviems aplinkos apsaugos, paveldosaugos, saugomų teritorijų apsaugos teisės aktų reikalavimams.

Plačiau apie tai skaitykite būsto gido asa.lt straipsnyje Savavališkų statybų įteisinimo būdai.

2010 m. lapkričio 4 d. 14:08:50
Dėkoju Administratoriui.
Administratorius 2010 m. lapkričio 3 d. 09:47:47
PATIKSLINIMAS - Jungtinių Tautų Europos Ekonomikos Komisijos Žemės administravimo darbo grupės tarptautinis seminaras Turkijoje vyko 2010 m. spalio 28-29 dienomis.
Rimantas Ramanauskas 2010 m. lapkričio 2 d. 13:07:06
2010 m. lapkričio 28-29 dienomis dalyvavau Jungtinių Tautų Europos ekonomikos komisijos Žemės administravimo darbo grupės tarptautiniame seminare Turkijoje. Seminaro tema “Erdvinis planavimas kaip priemonė žemės valdymo patikimumo gerinimui”. Seminaro programą galima rasti čia: http://www.tkgm.gov.tr/fen/index.php?page=sayfalar&op=wpla_antalya Daug dėmesio seminare buvo skirta nelegalioms statyboms bei jų supaprastintam legalizavimui. JT Europos ekonomikos komisija tą proga išleido leidinį “Savavališkai pastatyti miestai”. Leidinio tekstas publikuojamas internete - http://www.unece.org/hlm/documents/Publications/SelfMadeCities.pdf