Seminaras apie nekilnojamą turtą Lietuvoje ir Rusijoje

2010 m. spalio 21 d.

Rusijos federalinė inventorizatorių sąjunga 2010 metų spalio 20-23 dienomis Vilniuje organizuoja seminarą "Nekilnojamas turtas Lietuvoje ir Rusijoje. Patirtis ir praktiniai sprendimai".

Daugiau informacijos >>

Seminaro programa >>

2010 m. spalio 23 d. 16:37:18
Gal girdėjote, kartais, iš tų pačių gandonešių, kur nueis visos kitos paslaugos? Kas jas atliks? Smagiausia yra viską sugriauti - ypač, kai nesiskaičiuoja kiek mokesčių mokėtojams kainuos sistemos atstatymas. Žemėtvarkos, po tris ir daugiau metų derindamos bylas po geodezinių matavimų, jau puikiai įrodė savo pajėgumus ir gebėjimus:D Gal jos būtų tinkamesnės kadastrui tvarkyti:D Negi Lietuvos matininkai būtų linkę ir toliau likti prašytojų vaidmenyje, lankstytis žemėtvarkų skyrių darbuotojoms ir vaikščioti pas jas "per gastronomą"? Aš asmeniškai tikrai ne. Man patinka dabartinė sistema.Be to, ji vis tobulėja. Žemės registras matuoja nedaug, tai aš su jais rinkoj telpu. Be to, labai gaila, kai viena šalies institucija tęsia "šokėjų" ir "kitų tautos linksmintojų" epopėją, kai tuo tarpu tiesioginis darbas.... Nėra jokios logikos griauti per dvidešimt metų sukurtą vieną geriausių pasaulyje sistemų. Nebent kažkas iš to tikisi neblogai uždirbti? Kas tas kažkas?
2010 m. spalio 22 d. 18:41:16
Seime sklando pamastymai, kad registru centras atliktų tik registratoriaus funkcijas, visos kitos paslaugos galėtų būti naikinamos. Gal ir visai gerai, kokios nuomonės?