ŽŪM ir NŽT organizuoja apskritojo stalo diskusijas su matininkais

2013 m. kovo 11 d.

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), Nacionalinė žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos (NŽT) ir jos socialiniai partneriai nusprendė suorganizuoti 10 apskritojo stalo diskusijų, žemės sklypų kadastrinių matavimų, kadastro duomenų bylų rengimo temomis. Diskusijos vyks dešimtyje regionų (apskričių) kovo–balandžio mėnesiais.

Surengti 10 susitikimų visoje šalyje buvo nuspręsta siekiant kokybiškesnio kadastro duomenų nustatymo ir tikslinimo, kadangi iki šiol beveik trečdalį matininkų pateiktų žemės sklypų kadastro duomenų bylų NŽT grąžindavo taisyti. 2011 m. NŽT patikrino apie 92 tūkst. žemės sklypų kadastro duomenų bylų, o 2012 m. – 121 tūkst. ir tiek pernai, tiek užpernai apie 30 proc. jų buvo grąžinta matininkams tikslinti. Pataisytos bylos pakartotinai vėl teiktos tikrinti NŽT.

Siekiant, kad rengiamos ir tikslinamos žemės sklypų kadastro duomenų bylos būtų kokybiškesnės, rečiau pasitaikytų matininkų ir tikrintojų klaidos, bus diskutuojama apie dažniausiai pasitaikančias klaidas, išklausomi pasiūlymai dėl kadastro bylų tikrinimo darbų organizavimo ir susijusių teisės aktų tobulinimo.

Pirmoji apskritojo stalo diskusija įvyks jau šių metų kovo 15 d. 10 val. ŽŪM Didžiojoje salėje (Gedimino pr.19 (Lelevelio g.6)  Vilniuje). Į šią diskusiją kviečiami asmenys, atliekantys žemės sklypų kadastro duomenų nustatymo darbus Vilniaus apskrities teritorijoje.

Prašome susipažinkite su apskritojo stalo diskusijų datomis NŽT svetainėje >>

Informacija paruošta pagal NŽT teikiamą informaciją.