Jubiliejinis Lietuvos matininkų sąskrydis MS'2011 ir baidarių regata

2011 m. birželio 12 d.

Registruotis į renginį

Informuojame, kad registracija pratęsta iki liepos 27 dienos!

Mieli Lietuvos matininkų asociacijos nariai, kviečiame Jus paskutinį liepos mėn. savaitgalį dalyvauti jubiliejiniame 10 –jame Lietuvos matininkų sąskrydyje!

Mūsų sąskrydis įvyks š.m. liepos 29-31 dienomis vandens ir poilsio pramogų komplekse Paukščių sala, įsikūrusiame vaizdingame Zarasų krašto Gražutės regioniniame parke prie Luodžio ežero.

• Penktadienį (liepos 29 d.) įvyks 2-oji Baltijos šalių matininkų baidarių regata. O vakare Jūsų lauks pirtelė ir kubilas ant ežero kranto.
  • Šeštadienis (liepos 30 d.) - profesinis seminaras, sportinės, profesinės rungtys, nugalėtojų apdovanojimai ir šventinė vakaronė!
  • Sekmadienį (liepos 31 d.) planuojama ekskursija.

SUSIPAŽINKITE SU DETALIA PROGRAMA >>

EKSKURSIJA:

Pažintinė ekskursija į Šlyninkos vandens malūną (sekmadienis, liepos 31d. 11val., trukmė apie 2val.). Ekskursijos metu apžiūrėsime senovinį, tris šimtus metų menantį vandens malūną, visus tris malūno aukštus mielai aprodys malūnininkas Stasys. Čia pat įsikūrusiuose amatų namuose šeimininkė supažindins su duonos kepimo paslaptimis, parodys kaip raugiama, maišoma ir kepama naminė duona. Po ekskursijos mūsų lauks pietūs: gardūs smetoniški blynai iš razavų kvietinių miltų. Blynai kepami ant žarijų, patiekiami su namine grietine, uogiene arba spirgučių padažu pasirinktinai. Atsigaivinti galėsime šalta žolelių arbata arba gardžia namine gira, kuri gaminama iš čia pat iškeptos ruginės duonos.
1 suaugusiam kaina su pietumis  – 12 Lt;
1 vaikui iki 12 metų kaina su pietumis  – 10Lt.

Po ekskursijos galėsime aplankyti Stelmužės ąžuolą, tai yra seniausias ir storiausias Lietuvoje augantis ąžuolas. Ąžuolui apie 1500 metų, jo skersmuo – 3,5 m, apimtis prie žemės 13 m (kamienui apimti reikia net 8-9 vyrų).

Registruokitės į renginį >>

Lietuvos matininkų sąskrydžio MS'2011 metu įvyks 2-oji BALTIJOS MATININKŲ BAIDARIŲ REGATA.

Regatos maršrutas: Luodis – Luodykštis – Šventoji – Asavas. Regata prasidės 15-16 valandą (bus patikslinta)

Naudingi patarimai prieš ruošiantis į 2-ąją BALTIJOS MATININKŲ REGATĄ:

• Apsivilkite gelbėjimosi liemenes ir regatos metu atidžiai stebėkite vaikus;
  • Pasirūpinkite vaistinėle, apsauginiu kremu nuo saulės ir priemonėmis nuo uodų;
  • Įsidėkite apsiaustą nuo lietaus ir drabužių persirengimui, sumuštinių;
  • Gali praversti peilis, kompasas ir maršruto žemėlapis;
  • Pasidomėkite orų prognoze ir nepamirškite kepuraitės nuo saulės.

Registruokitės į renginį >>